Dýňové rizoto se špenátem

 

 

 

Suroviny pro 4 osoby

750g dýně (nejlépe hokkaido)
100g másla
300g kulatozrnné rýže na rizoto
100ml bílého vína
400ml zeleninového vývaru
150g mascarpone
50g parmazánu
hrst mladého špenátu
sůl, mletý černý pepř

 

 

Postup

1. Dýni očistíme, odstraníme semínka a čistou dužinu nakrájíme na kostičky. Polovinu uvaříme doměkka, scedíme a rozmixujeme ponorným mixérem do hladké konzistence.

2. V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm zbytek nakrájené dýně. Když začne měnit barvu, přidáme rýži. Společně chvíli orestujeme. Pak rýži zalijeme bílým vínem a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až se víno trochu vstřebá.

3. Poté přilijeme rozmixovanou dýni a část zeleninového vývaru. Stále vaříme na mírném plameni za občasného míchání téměř doměkka. Během vaření přiléváme vývar.

4. Ke konci varu přimícháme mascarpone a ještě chvíli povaříme. Do hotového rizota přimícháme strouhaný parmezán, podle chuti ho osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme baby špenát a podáváme.

Doba přípravy: 45 minut. 1 porce asi 3085 kJ/737 kcal.
Pro přípravu Dýňového rizota se špenátem jsme mimojiné použili Hlubokou pánev Click-it 28 cm

 

      Dynove rizoto

 

 

recipes

S naším nádobím to bude hračka!

faq

Odpovědi na Vaše časté otázky !

partneri

Hledáme obchodní partnery

Proč nakoupit nádobí Aston?

PRASATKO

Věrnostní program

Věrnost se vyplatí! Ušetřete až 20% při opakovaných nákupech.

KALENDAR

Garance vrácení peněz

Zboží je možno vrátit do 90ti dnů

HODINY

Dnes objednáte, zítra odešleme.

Zboží expedujeme nejpozději následující den po přijaté objednávce.

PENEZENKA

Placení až po doručení.

Zboží zaplatíte až po doručení českou poštou.

Môžete nakupovať aj v SR

SK

Distributor pro ČR a SR

Aston CENTRAL s.r.o.
Makovského nám. 2
616 00 Brno
Tel: +420 841 041 841
e-mail: info@astoncentral.cz

 

 

 

 

Sledujte nás na facebooku

facebook

GoPay

gopay